פוסטים נוספים:

פורים 2024

למרות השנה המאתגרת שאנחנו עוברים, בגשר אל הנוער החלטנו לא לוותר על חג פורים. הנערים והנערות התחפשו בתחפושות יצירתיות, חילקו וקיבלו משלוחי מנות, נהנו מפעילויות

קרא עוד...

חוגגים את חנוכה 2023

הנערים והנערות שלנו הגיעו לבקר מאושפזים בבית החולים איכילוב בתל אביב במסגרת חג החנוכה. הם שרו שירים, וכמובן שלא שכחו להביא איתם סופגניות ששימחו את

קרא עוד...

סיפורה של יעל

יעל (שם בדוי)  הצטרפה לעמותת גשר אל הנוער כשהייתה בת 15, תלמידת כיתה ט'. היא הגיעה אלינו עם תעודה בה כל הציונים בכל המקצועות עומדים על 40, שהוא הציון הנמוך ביותר שניתן לתת לתלמיד בבית הספר שבו היא לומדת. היא הגיעה ממשפחה במצב סוציו-אקונומי נמוך מאוד. ההורים גרושים והיא גרה עם אמה, שלא הצליחה להשתלט על התנהגותה כלל. יעל הסתובבה עם בגירים מיפו שסיפקו לה סמים ואלכוהול וערבו אותה בסחר בסמים במשך שנה שלמה. בעקבות כך, נפתח לה תיק במשטרה על שימוש בסמים. הגורמים בבית הספר כבר לא ידעו מה עוד ניתן לעשות כדי לעזור לה, וכך גם היו התחושות במשפחתה של יעל.

היועצת שלה בבית הספר החליטה לנסות לגרום לה לרצות להגיע לגשר ולעשות שינוי אמיתי בחייה. היא הפנתה אותה עם הבטחות רבות לגבי מה שקורה למי שמתמיד במסגרת זו. יעל התלהבה והחליטה לקחת את ההזדמנות בשתי ידיים. היא עברה ראיון ראשון בביתה וראיון שני בבית החם, כשהיא מלאה בהבטחות ורצון להשתנות.

יעל הגיעה לגשר בספטמבר 2020, ובתום ששה חודשים בלבד היא עשתה תהליך מדהים. בחצי השנה האחרונה, יעל קיבלה עזרה בלימודים על ידי שיעורים עם מורים פרטיים, עבדה על המשמעת האישית בעזרת חוקי משמעת נוקשים הדורשים לעמוד בכל כללי המסגרת התובענית בבית החם, נפגשה עם חונכת אישית בוגרת לשעה או שעתיים כל שבוע שמהווה עבורה אוזן קשבת, עוזרת לה לראות את הדברים מזווית חיובית יותר ולהתרחק מדמויות שליליות בחייה, ונחשפה לסדנאות ופעילויות רבות של כישורי חיים והעשרה (כמו סדנאות מיניות, מד"א, דיבייט, התנהלות פיננסית, שחמט, תיאטרון, עו"ד, אקטואליה, סייבר ועוד).

בעקבות כל מה שקיבלה בבית החם, מצבה השתפר מכל הכיוונים: מבחינה לימודית, סיפקנו לה מערך שלם של מורים פרטיים שיכלו לשבת ולהתקדם איתה בקצב שלה. היא הרגישה שלא מוותרים עליה, אלא רק דוחפים אותה למעלה. היא כבר הספיקה לעלות הקבצה באנגלית, במתמטיקה ובערבית. היא התקשרה אלי מספר פעמים כדי לספר על ציונים שקיבלה במבחנים שעשתה, התלוננה רבות על ציון 95 שקיבלה וסיפרה שהיא רוצה להגיש ערעור על חמשת הנקודות שנותרו לה כדי להגיע לציון 100.

בנוסף, היא כבר לא מסתובבת ברחוב או בשכונה כמו בעבר, הפסיקה לעשן סמים ועושה מאמצים  להפסיק לעשן גם סיגריות. בזכות התהליך שעברה נסגר לה התיק במשטרה, בשל בדיקות השתן הנקיות שלה ובשל השינוי ההתנהגותי שלה. היא החלה לעשות ספורט עם אחיה הגדול, מה שמאפשר לה להוציא את כל האנרגיות השליליות שהיו לה בדרך חיובית. היא מתנהגת יפה לאמה ולשאר משפחתה. היא מתנהגת למופת גם בבית החם, מה שלא פוגע בצבעוניות הרבה שלה. היא מכניסה קול השפוי לשאר הנערים והנערות בבית. היא חברותית מאוד וסוחפת את כולם לשיחות מעניינות ולצחוק. מדי שבוע היא אומרת לי "איזה מזל שאני פה, באמת.. אני לא יודעת איפה הייתי עכשיו אם לא הייתי מצטרפת לגשר".

סיפורה של יעל הוא רק סיפור אחד מבין מאות הסיפורים של בני הנוער שהיו בעמותת גשר אל הנוער בעשרים השנים האחרונות. כל נער ונערה מגיעים עם שק ענק של עבר, מטען כבד של בעיות, תפיסות עולם והתמודדויות שונות, אולם המשותף לכולם הוא הרצון להצליח. באופן זה, עמותת גשר אל הנוער לוקחת את בני הנוער שרוצים להצליח בחיים, ונותנת להם/ן את האפשרות הזו, אותה לא יכלו לקבל ממשפחתם/ן.